Zajímá vás, jak jsme zvládli výpravu po Berounce?

28.06.2016 09:31

Celou akci naprosto úžasně zorganizovala Markéta se Zdeňkem. To jsou majitelé Rousínovského klubu. Pro některé neznalce, nejedná se o klub erotický, nýbrž vesnický sdružovací, popíjecí a nyní i sportovní.

Celá akce začala v Liblíně a po 20 km a dvou zastávkách ( občerstvení a oběd) jsme zakotvili v kempu pod Zvíkovcem. Plavba byla pohodová, Bizon se nám pochlubil eskymáckým obratem. První chybou bylo, že na to nepřipravil Šárku a tou druhou, že umí jen první část. Což znamená obrátit se hlavou dolů. Nicméně Láďa je bojovník a proto se o obrat pokusil ještě pod Zvíkovským jezem. Ani tentokrát Šárku nevaroval a ta mu skoro uplavala na barelu, který z lodě vypadl. Naštěstí vše dobře dopadlo, byla vylovena Šárka, loď, barel i pantofle. A nakonec i Láďa.

 V kempu jsme postavili stany s občerstvili se. K tomu nám krásně zahrál na kytaru Karel, jehož písničky strhly ke zpěvu i ostatní spolunocležníky. Obzvlášť písnička " Z trouby voní nasolenej pes", měla velký úspěch. Doufám, že jí děti nebudou zpívat při rozlučce s paní učitelkou.

 Ve spánku nás zastihla velká bouřka, kterou jsme více či méně úspěšně přečkali. Zuzka sice měla hlavu v louži, ale vyřešily to dva polštáře. Zdeňkovi kapalo na hlavu, ale protože je zkušený táborník, dal si ruku přes hlavu a spal dál. A pokud ta ruka patřila Markétě, tak nezbývá, než obdivovat jeho kreativitu. Je potřeba dodat, že ve spánku zastihla bouřka pouze některé z nás. Například Radek jí přečkal v hospodě a ve čtyři ráno, poté co pomohl obsluze uklidit, se přesunul prakticky suchou nohou, ke Karlovi do stanu.

Ráno jsme byli všichni dostatečně svěží, abychom mohli vyrazit na druhou část naší výpravy. Posilnili jsme se tedy párkem, složili stany a vyrazili směr Roztoky.

  Hladina Berounky v neděli stoupla vlivem noční bouřky o zhruba 10 cm a zvýšil se i její průtok. Proto byla nedělní část naší plavby méně náročná na fyzičku a kilometry rychle ubíhaly.

 Na naší trase bylo několik jezů, které zdatní a odvážní vodáci z naší party sjížděli. Myšáci volili jistotu a jezy poctivě obcházeli. Je dobře, že nikdo z nás neriskoval, jakkoliv se tvrdí, že je Berounka bezpečná řeka pro začátečníky. Zrovna včera jsem totiž zaslechl v televizi zprávu o vodákovi, který se utopil pod jezem v Čilé.

 Po cestě jsme se zastavili na oběd ve známé restauraci U rozvědčíka. Při snaze zakotvit pomohl Radek Myšákům, za což zaplatil pádem do bláta. Až to plesklo. Naštěstí se mu nic nestalo, stačilo se pouze vykoupat v řece a mohli jsme vyrazit do hospody.

 Po obědě už jsme na jeden zátah dojeli až do Roztok, kde jsme vrátili vypůjčené lodě a vyrazili autem zpět do Rousínova.

  Nebudu psát, že může litovat každý, kdo se nezúčastnil. I když si to myslím. Skvělá banda lidí, krásné počasí, dokonalá organizace, žádný extra sportovní výkon, panenská krajina ( hlavně v první části naší plavby), udělalo z minulého víkendu super zážitek, na který budeme všichni dlouho vzpomínat. Takže na závěr ještě jednou: DĚKUJEME MARKÉTO !


Zde jsou slibované fotografie


A budou další :-)